Carrícola

Quilòmetre Zero

Un punt de partida alternatiu cap a un futur més amable
idioma-español
idioma-ingles
Leer en castellano
Read in English

Què és el Quilòmetre Zero?

El Quilòmetre Zero de Carrícola és un punt de trobada, una fita que vol estimular el pensament crític al voltant del que considerem centre i perifèria geogràfica. Tant l’un com l’altre no es poden entendre de manera separada i convé observar amb atenció les relacions subordinades que generen.

Des d’un espai físic tan reduït volem llançar a l’imaginari col·lectiu el desig d’una major atenció dels poders envers els pobles menuts i els seus habitants.

QZC reivindica i vol fer extensiva a la resta d’espais on convivim, una relació de proximitat diferent, basada en l’estima i en l’exemple de cura i atenció que els habitants de Carrícola mantenen amb el seu paisatge.

Per això, a més de la instal·lació del QZC, el poble de Carrícola ha participat activament en una càpsula de memòria que es troba davall d’aquesta placa. El QZC guardarà els millors auguris per al nostre futur com a poble, d’ací a l’any 2043.

QZC ens invita a enriquir la nostra percepció del territori, no solament des de l’àmbit geogràfic sinó també des de l’emocional.

Pau Lagunas. Març de 2023

Presentació del Quilòmetre Zero

El Quilòmetre Zero en la premsa