Carrícola

Biodivers

«Desarraigo» de Juan Martínez

Shape

Descripció de l’obra

Juan Martínez (o Yksuhc Juan) presenta esta obra como una actividad participativa y lúdica que fomenta la implicación del público.

Consiste en un juego basado en esconder y encontrar “pistas” en diferentes lugares comprendidos dentro de la zona de ruta propuesta en esta edición. Las pistas son básicamente una sucesión de ubicaciones que los participantes deben encontrar para completar un mensaje cifrado. Cada pista proporciona la información necesaria para poder encontrar la siguiente a través de pequeños acertijos o ejercicios de observación del entorno. También proporciona una o varias palabras que son parte del mensaje.

El objetivo de los participantes es hallar todas las pistas gracias a un mapa y a unas instrucciones muy sencillas que se les entregarán al comienzo de la actividad y completar el acertijo para encontrar un tesoro enterrado. La primera persona que logre hacerlo deberá poder demostrarlo (cómo vendrá especificado detalladamente en las instrucciones proporcionadas).

Obra final

La obra final es un libro de madera encuadernado que cuenta la historia «post mortem» de un árbol.

Audio-descripció de l'obra

Ubicació de l'obra

Sobre Yksuhc Juan

Yksuhc Juan (Madrid 1984) es artista e investigador.

La seua obra deambula entre una varietat de pràctiques i tècniques que es desenvolupen generalment en contextos urbans i ferroviaris. 

Actualment centra la seua activitat en els modes de presentació i del desplaçament físic. Tot i que la major part de la seua producció discurreix de forma independent, en ocasions ha participat en fires, exposicions i esdeveniments; en ciutats Catània, Atenes, Madrid o New York.

Va estudiar Belles Arts en Madrid i Santiago de Chile, més tard cursaria un màster en producció artística i actualment és doctorant al 
programa «Arte: Producción e Investigación» de la
Universitat Politècnica de València.

És autor de l’obra monogràfica YKSUHC, recentment publicada (2022); ilustrador i maquetador del llibre de poesia «EL TRASTERO». També ha col·laborat amb alguns textos i fotografies en diversos projectes editorials relacionats amb el Graffiti, com per ejemple: METROPTIONS, Madrid Cierres, Container World o Permafrost; a més d’altres publicacions relacionades amb l’art urbà com: Street Art Guide Madrid o Los nombres esenciales del arte urbano español.

A sovint també imparteix tallers als que implementa activitats per a introduïr als participants a profunditzar en certs aspectes de la seua personalitat i a utilitzar-los per a enriquir i potenciar les seues capacitats creatives i cognitives.

Shape
Shape

Explora altres intervencions:

El Biodivers és un espai de conversa entre l’art i la natura. Una forma d’honrar el nostre entorn reflexionant de la mà d’artistes i pensadors del nostre territori.

Ruta elaborada amb la financiació de: