Carrícola

Biodivers

«Lluvia, vuelve!» de peregrini i despeinadda

Shape
Shape

Descripció de l’obra

“Lluvia, vuelve!” és mural col·laboratiu en ceràmica que busca celebrar l’aigua. A nivell simbòlic és una «crida» a la pluja des de l’agraïment.

En un primer taller vam estar xarrant entorn del concepte de pluja, què implica, quines altres idees evoca, com ha anat transformant-se al llarg dels anys a causa del canvi climàtic i com ens afecta nivell individual i col·lectiu. Reflexionant sobre el lligat que està al territori i al context de cadascun. 

Acabem la jornada escrivint una carta a la pluja, dirigint-nos a ella com una part més de la vida del nostre entorn i demanant-li que torne.

“Et trobe molt a faltar. Quan era xicoteta ens visitaves molt. i un poc t’odiàvem perquè no ens deixaves eixir a jugar. Però hui em penedisc, perquè et necessitem per a viure. Veuen et necessitem».

D’estes cartes i dibuixos que es van posar en comú naixen les idees gràfiques que es van pintar sobre taulells al matí següent.

Buscàvem involucrar a les veïnes de Carrícola, així com a visitants pel que després d’una breu explicació tècnica sobre engalbes i ceràmica, se’ls va convidar a dibuixar sobre un taulell per a poder contribuir a esta crida i entre totes conformar el mural. 

Nosaltres només hem dissenyat les pautes per a garantir una coherència gràfica i convidem a la creativitat col·lectiva compartint idees i pintant, per la qual cosa esta obra és de totes. Persones de totes les edats van participar per a posar en valor la importància de les pluges als pobles de la Vall i això és el que realment converteix este mural en una anomenada a la pluja. 

“Vine, et necessitem, et cuidarem”

Audio-descripció de l'obra

Ubicació de l'obra

Sobre peregrini

Andrea Peregrín (peregrini) disfruta mimando el proceso creativo y explorando las posibilidades de la ilustración y del lenguaje gráfico a través del juego, el azar y las dinámicas colaborativas. Peregrini prefiere que sus dibujos hablen por ella. En sus propias palabras: «me siento agradecida al poder decir que no puedo separar lo que soy de lo que dibujo».

+info

@_peregrini_

Sobre despeinadda

Irene (despeinadda) ilustra porque cree en el arte como herramienta de transformación social, y porque según dice, disfruta mucho pintando. Le ilusionan en especial los proyectos de diseño social colaborativos en los que el arte sirve para enriquecernos como sociedad, para educar y visibilizar.

+info

@despeinadda

Shape
Shape

Explora altres intervencions:

El Biodivers és un espai de conversa entre l’art i la natura. Una forma d’honrar el nostre entorn reflexionant de la mà d’artistes i pensadors del nostre territori.

Ruta elaborada amb la financiació de: